Всичко за упражненията за отслабване на корема и отстрани

Излишните мастни натрупвания в коремната област (по корема и отстрани) могат да бъдат открити както при жените, така и при мъжете. Нежният пол при нормални условия придобива такива „резерви", когато очаква дете. Но силната половина може да получи увиснал корем поради неправилно хранене, злоупотреба със сладкиши, метаболитни нарушения и други негативни фактори.

Каква е ползата от упражненията

как да се отървете от коремните мазнини с упражнения

Сега и двата пола са еднакво податливи на появата на грозни гънки в корема и отстрани, поради което експертите предлагат едни и същи спортни упражнения за мъже и жени, които ще помогнат за коригиране на фигурата.

Упражнението помага:

 • ускоряват метаболизма;
 • подобряват функционирането на храносмилателната система;
 • укрепване на мускулите в проблемните зони;
 • разграждат и премахват излишните телесни мазнини от тялото;
 • укрепване на имунитета;
 • за повишаване на общия тон.

Комплект тренировки - как да направите

Независимо дали ще тренирате у дома или във фитнеса, тренировъчната програма трябва да бъде изградена възможно най-компетентно. В идеалния случай той се изготвя от професионален треньор, но ако нямате възможност да си сътрудничите с него, можете да се запознаете със снимки и видеоклипове за обучение, които ще ви покажат как правилно да изпълнявате упражненията.

Съществуват редица движения, които помагат за премахване на мазнините не само от корема и отстрани, но и перфектно обработват областта на гърба, бедрата и седалището. В зависимост от това дали има проблеми с други части на тялото или не, се избира програма за обучение.

усукване на фитбол за отслабване на страни и корем

Най-ефективни упражнения:

 1. Фитбол хруска.Фитбол, швейцарска топка или фитнес топка са имена на едно оборудване, което подобрява ефективността на всяко упражнение. Поставете фитбола под гърба си, огънете краката си и ги подпрете на пода, поставете ръце зад главата си. Вдигнете тялото на 60 градуса, след което се върнете в изходна позиция. Трябва да изпълните поне 12 повторения и да направите 3 сета, това ще помогне за укрепване на мускулите на долната част на гърба и горната преса.
 2. Велосипед.Това са модернизирани хрускания, които помагат за изпомпване на пресата в горната и долната част, което е трудно да се коригира. Легнете на пода, поставете ръце зад главата си, повдигнете сгънатите крака последователно към себе си, така че да докосват лактите ви. Важно е крайниците да работят по двойки: дясното коляно докосва левия лакът и обратно. Трябва да изпълните 12-16 повторения, направете 3 сета.
 3. Повдигане на коленете.Това упражнение създава статични натоварвания, поради което е идеално за тренировка на мускулите на долната преса. Легнете на пода, повдигнете малко тялото си, можете да поставите ръцете си зад главата. Също така вдигнете леко краката си от пода, така че тялото ви ще бъде в постоянно напрежение. Издърпайте коленете на десния и левия крак последователно, докато неработещият крак не пада на пода, той трябва да бъде постоянно на тегло. Препоръчително е да се изпълнява 12-16 пъти, направете 3 подхода.
 4. въже за скачане за отслабване на страни и корем
 5. Вдигане на крака с фитбол.Леките движения като повдигане на крака в началото може да изглеждат доста прости, но бъдете подготвени за факта, че няма да можете да направите необходимия брой пъти веднага. Легнете по гръб, ръцете по торса, стиснете фитбола между пищялите, повдигнете краката така, че да образуват ъгъл от 90 градуса с тялото ви, след което бавно спуснете краката. Трябва да повторите упражнението колкото можете повече пъти. Постепенно броят се довежда до 30 повторения.
 6. Уроци по хула-хуп.Такива упражнения са най-добри за премахване на мастните натрупвания отстрани и корема. Трябва да усуквате обръча всеки ден, в продължение на поне 40 минути, в този случай това ще ви помогне да видите резултата след няколко седмици.
 7. Въже за скачане.Отличен вариант за корекция на коремната област, краката, бедрата и седалището. Отнема около 60 минути, за да скочиш по специално разработена техника, това ще помогне забележимо да коригираш фигурата.

Предимства и недостатъци

Физическата активност, която мускулите получават с упражнения, ще ви помогне да придобиете красиво релефно тяло, но ако не се отървете от излишните мазнини, тогава просто никой няма да го види. Освен това телесното тегло от силовите тренировки само ще се увеличи, тъй като мускулите ще се увеличават. Но за да се премахнат подкожните мазнини, всички упражнения трябва да се комбинират с кардио тренировки. Като допълнителен инструмент можете да изберете бягане, танци, плуване, колоездене и много други.

Упражненията всъщност могат да постигнат целите ви, но няма да работят сами. Само интегрираният подход ще ви помогне да направите тялото тънко, красиво и годно.

Условия за отслабване на корема и отстрани

бягане за отслабване на страни и корем

Ако смятате, че спортът включва ядене на неограничени количества сладкиши и кифлички, грешите. За да постигнете тази цел, трябва да преминете към балансирана, здравословна диета. Освен това ще трябва да продължите да броите калории и да се уверите, че по-малко от тях постъпват в тялото с храна, отколкото изразходвате за един ден.

Правила за отслабване:

 • редовно обучение, поне 3 пъти седмично;
 • навременна смяна на упражненията;
 • усложняване на програмата с течение на времето;
 • балансирана диета;
 • постоянен калориен дефицит;
 • наличието на аеробна активност в програмата.

Предпазни мерки

Активната физическа активност, както аеробна, така и анаеробна, в някои случаи може да бъде частично или напълно противопоказана. Преди да започнете корекцията на корема и отстрани, задължително се консултирайте с лекар. Опитен треньор може да адаптира програмата, дори ако човек има някакви ограничения във възможностите си.

болки в краката като противопоказание за упражнения за отслабване

Основните противопоказания за обучение:

 • разтягане на мускули и сухожилия;
 • наранявания и дисфункция на опорно-двигателния апарат;
 • периода на рехабилитация след операции;
 • сърдечно-съдови заболявания;
 • респираторни заболявания;
 • повишена телесна температура;
 • бременност.

За тези, които имат добро здраве и голямо желание сериозно да коригират своята фигура, упражненията са просто перфектни. Можете да ги изпълнявате, без да напускате дома си, което е добра новина. Упражнявайте се редовно и след месец ще се възхищавате на първите резултати!