Любима диета - ефективно отслабване, което ще ви хареса!

Любима диета - не без основание тази хранителна система получи такова име. Тя успя да спечели фенове благодарение на разнообразието от разрешени продукти, които всяка домакиня може да намери в хладилника.

Не може да се нарече монодиета - режимът е доста щадящ и не изисква големи разходи. Въпреки това, резултатите от любимата ви диета са невероятни - до десет килограма чрез почистване на тялото и премахване на токсините.

плодов и зеленчуков сок за любимата ви диета

Основни изисквания

Диетата е предназначена за 7 дни - това е стартовата линия за тези, които просто пробват тази диета за първи път. Има и опции за 12 и 14 дни.

Не се препоръчва да започнете веднага с дългосрочен вариант; ефективността на такова хранене се постига поради постепенното привикване на тялото.

При наличие на заболявания на храносмилателната система, бъбреците или сърдечно-съдовата система, не се препоръчва използването на диета. Също така е противопоказан по време на бременност, кърмене, захарен диабет и високи физически натоварвания. В противен случай авторите на диетата обещават отслабване и допълнително прочистване на организма.

Диета за една седмица

Седмичното меню може да бъде нежно, за първи път и по-ограничително за тези, които вече са опитали тази диета върху себе си.

Щадяща опция

 • Ден 1 - чисто пиене, можете да пиете каквото искате, включително сокове и бульони.
 • Ден 2 - само зеленчуци, салати, предимно моркови и зеле. Можете да подправите салатата с малко заквасена сметана с нисък процент мазнини или да добавите чаена лъжичка зехтин.
 • Ден 3 - Повторете първия ден.
 • Ден 4 - времето за плодове и сокове, особено грейпфрути, киви, ябълки, цитрусови плодове.
 • Ден 5 - протеинови храни: твърдо сварени яйца, пиле без кожа, кисело мляко. По-добре е да изключите пърженото, на пара или да заври.
 • Ден 6 - консолидиране на резултатите, повторение на деня за пиене.
 • Ден 7 - последният акорд, позволяващ ви плавно да излезете от диетата. Тук е подходяща балансирана диета, където за закуска - протеини, за обяд - бульон или супа, за вечеря - салата или зеленчуци. Имате право да хапвате плодове.

Строго меню

 • Първият и вторият ден са посветени на режима на пиене.
 • Третият е изключително един вид плодове. Ябълките се използват най-често, могат да бъдат заменени с портокали. Необходимо е да се консумират големи количества чиста, негазирана вода, за да се неутрализират киселините, които идват с плодовете.
 • Ден 4, 5, 6 - само варено пилешко филе, обелено от кожата и мазнината.
 • Ден 7 - Изключително сухо вино и малко сирене.

През седмицата се препоръчва прием на витаминни комплекси на капсули или таблетки, за да се поддържа общия баланс на метаболизма. Резултатите от диетата за 7 дни според отслабващите варират от три до десет килограма.

сирене и вино за любимата ви диета

Двуседмичен режим

Средното дневно съдържание на калории при такава диета е около хиляда ккал, така че лекарите не препоръчват започването на диета веднага.

Опитайте 7-дневната опция - ако тялото ви се справя добре с нея, можете да опитате двуседмичната диета за един месец.

 1. Първият или третият ден - течност във всякакъв обем, включително кефир, мляко, чайове, сокове и бульони.
 2. Четвъртият до шестият ден - изключително ябълки. Можете също така да ги печете във фурната и да правите сокове.
 3. Седми-девети ден - тук тялото се нуждае от протеини след една седмица. Затова тези три дни са посветени на пилешко месо, което може да се приготви по какъвто и да е начин. Единствената забрана е, че не можете да използвате подправки и сол. Един ден трябва да ядете не повече от 1 кг.
 4. Десети-дванадесети - алкохолни дни, в които е позволено да се пие сухо вино, за предпочитане червено. Освен това можете да ядете сирене, но не много солено. Ако алкохолните напитки са неприемливи, може да се използва сок от нар.
 5. Последните три дни са посветени на завършване на диетата. Изчислете съдържанието на калории в диетата предварително, можете да консумирате не повече от 1450 ккал дневно. Можете да ядете всичко, освен печени продукти. Основното е, че всяко хранене трябва да бъде посветено на различен вид храна. Например за закуска - протеини, за обяд - въглехидрати под формата на каша или супи и т. н.
плодове и упражнения на любимата си диета

Опростена версия

Диетата за 12 дни не се различава много от двуседмичната диета, с единствената разлика, че дните на излизане от диетата не се включват в счетоводството.

 • Първите три дни са посветени на пиене, за предпочитане - само кефир или кисело мляко.
 • Следващите три дни - ябълка, след това - протеин, а последните три - върху сухо червено вино със сирене.

Диетолозите настоятелно препоръчват да се поддържа тялото с витаминни комплекси и билкови чайове, чието използване е разрешено през всеки ден от диетата.

Запазваме резултата

Тъй като диетата съдържа елементи на монохранване през всеки един от дните, не бива да натоварвате тялото със сладки и нишестени храни през първите няколко седмици.

измерване на талията по време на любимата ви диета

Колкото повече допълнителни храни се добавят към ежедневната диета, толкова повече физическа активност трябва да се упражнява - понякога дори ходенето на чист въздух с бързо темпо е достатъчно.

Трябва да се запази навикът да се пие много вода, така че рискът от връщане на тези излишни килограми е минимален.